Tuning en Optimalisatie

Wij optimaliseren uw trucks voor brandstofbesparing!

Wat is Chiptuning?tuning2

Tegenwoordig worden de meeste motoren in auto’s door een computer (regelapparaat) aangestuurd. Deze regelt continu onder meer de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Bij `chiptuning’ optimaliseren wij de programma’s die aan de hand van vele parameters (gemeten waarden) het motormanagement vormen. De chips in een ECU* zijn geladen met software welke bij de fabriek is geïnstalleerd. Vaak zijn deze programma’s geschreven ver binnen de maximale belasting van de desbetreffende automotor. De ruimte biedt dus de mogelijkheid de sofware te optimaliseren, zonder dat de motor onherstelbaar beschadigd raakt. Sommige fabrikanten brengen zelfs verschillende vermogensvarianten van dezelfde motoren op de markt. Indien men de sterkere versie overweegt aan te schaffen bij de dealer, kan men ook voor chiptuning kiezen. Door middel van vermogensoptimalisatie  kan vaak hetzelfde resultaat bereikt worden, als

wanneer men een nieuwe auto aanschaft met meer vermogen en koppel.

Dieselservice Joop van Zonsbeek stemt met behulp van speciale software en onze eigen vermogenstestbank de parameters/kernvelden opnieuw, maar dan meer ideaal op elkaar af. Dit alles resulteert bij turbomotoren van 20 tot 40% prestatieverbetering, dus koppel (trekkracht/Nm) en vermogen (Pk). Bij atmosferische motoren is de winst een 7 à 9%. Door Chiptuning reageert de motor van de auto sneller en direct op gaspedaalbewegingen, daardoor wordt ook de motor levendiger en sneller.

Bij een onveranderde rijstijl is een brandstof reductie realiseerbaar omdat het rendement van de motor wordt verhoogd. Dit betekend in de praktijk dat er gemiddels 7% zuiniger gereden wordt.
Dat levert de gemiddelde transporteur toch al besparing op van 2500 Euro per jaar bij 100.000 km per jaar.